PÄEVA KOMMENTAAR ⟩ Marko Suurmägi: Helir-Valdor Seeder – Viljandi müstiline valitseja?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi volikogus istub Helir-Valdor Seeder küll opositsiooni toolil, aga võimuliidu uue tulija esindajate sõnavõttudest jääb muje, et ta on endiselt linnaelu kõige enam mõjutav poliitik.
Viljandi volikogus istub Helir-Valdor Seeder küll opositsiooni toolil, aga võimuliidu uue tulija esindajate sõnavõttudest jääb muje, et ta on endiselt linnaelu kõige enam mõjutav poliitik. Foto: Marko Saarm

Kes jälgis viimast Viljandi linnavolikogu istungit, kuulis paaritunnise istumise järel volikogu liikme Peep Aru kaadri taha jääma pidanud sajatust opositsioonilise Isamaa liidri Helir-Valdor Seedri pihta. YouTube'is järelvaadatavast videost seda enam ei leia, aga kokkuvõttes nimetas Aru Seedrit tõeliseks jobuks, kes takistab volikogu tööd, viidates nendele puuduvatele otsustele, mis jäid tema volikogu esimeheks olemise ajal vastu võtmata.

Kui vaadata Viljandi poliitikute viimase aja arvamuslugusid Sakala veergudel, joonistub igaühes neis välja Seedri mõjuvõim. Võimupoliitikud süüdistavad teda kõiges, mis linnas on halvasti, ja Isamaa liikmed kiidavad kõige eest, mis on hästi. Kipubki olema nii, et kõige eest, mis linnas on hästi või halvasti, saab punkti kirja Isamaa erakond ja kui keegi tahab väga personaliseerida, siis erakonna juht Helir-Valdor Seeder, kes seega ongi konkurentsitult linna poliitilise elu mõjukaim inimene.

Kui abilinnapea Kristjan Mändmaa luges oma hiljutises arvamusloos ette linnavalitsuse selle aasta eelarve töövõite, loetles ta tegelikult suuresti neid otsuseid, mille langetamise juures oli Isamaa. Eelarve sai kokku enne valimisi. Pärast vaatas uus koalitsioon selle loomulikult üle ja tegi mõningaid parandusi, kuid üldjoontes olid need parandused kosmeetilised. Linna uue lasteaia ehitamine, mis on aasta suurim investeering, on kindlasti rohkem Isamaa kui valimisliidu Südamega Viljandis töövõit. Refomierakonna edu on see loomulikult ka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles