AUHIND ⟩ Viljandi kunstikool tunnistati aasta huvihariduse pakkujaks

Sakala
Copy
 Viljandi kunstikool tunnistati aasta huvihariduse või -tegevuse pakkujaks.  
 Viljandi kunstikool tunnistati aasta huvihariduse või -tegevuse pakkujaks.  Foto: Elmo Riig

Haridus- ja teadusministeerium ning haridus- ja noorteamet tunnustasid eelmise aasta silmapaistvamaid noorsootööd tegevaid inimesi ja organisatsioone. Aasta huvihariduse või -tegevuse pakkuja auhinna sai Viljandi kunstikool. 

Kool pakub süvendatud kunsti- ja disainiharidust kõigile Viljandi linna ja maakonna õpilastele ja täiskasvanutele, keskendudes loovuse kui tulevikukompetentsi arendamisele. Kogukonna heaks korraldas kool eelmisel aastal lumelinna ehitamise, kuulutusekappides õpilastööde näituse ja kuulutusekapimängu ning üle-eestilise kunstifestivali "Kunstikompott". Kunstikooli edu tagab koostöö eri osalistega ja kogukonda panustamine.

"Rakett 69" teadusstuudiotes korraldatud tänugalal tõsteti esile noorsotöösse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi ning mõjukaid algatusi nii kohalikul, üleriigilisel kui rahvusvahelisel tasandil.

"Meil tuleb noorte, nende pakutud lahenduste ja ideedega arvestada," sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna. "Avastada ja arendada noorte andeid ja tugevusi ning toetada noorte ettevõtlikkust ja loovust. Peame kuulama noori kõigil valitsemistasanditel ning võimestama noori kui kodanikke."

Noortevaldkonna katusorganisatsioonide, haridus- ja noorteameti ning haridus- ja teadusministeeriumi esindajate põhjaliku hindamise tulemusena selgusid noortevaldkonna aasta silmapaistvamad tegijad 13 kategoorias. 

Viljandist olid nominendid veel noortevolikogu aasta noorte osaluskogu või õpilasesinduse kategoorias ja töömalev kui aasta noortemalev või -laager.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles