TUNNUSTUS ⟩ Üks presidendi hariduspreemiatest tuli Viljandi muusikakooli

Sakala
Copy
President Alar Kariselt tunnustuse saanud Riivo Jõgi on pedagoog ja muusik, kelle töö haarab noori muusikuid.
President Alar Kariselt tunnustuse saanud Riivo Jõgi on pedagoog ja muusik, kelle töö haarab noori muusikuid. Foto: Presidendi kantselei

President Alar Karis avaldas noore haridustegelase preemiaga tunnustust teaduse populariseerijale Andres Juurele ning pedagoogile ja muusikule Riivo Jõgile. Reaalainete eripreemiaga tunnustas riigipea õpetaja Joana Jõgelat.

Riivo Jõgi  õpetab Viljandi, Nõmme ja Põlva muusikakoolis ning dirigeerib Tallinna politseiorkestrit ja Eesti noorte puhkpilliorkestrit. Ta on pedagoog ja muusik, kelle töö haarab peamiselt just noori muusikuid ning kes tegeleb muusikahariduse arendamise ning uute õppe- ja töömeetodite kasutuselevõtuga. 

President Karis rõhutas oma sõnavõtus laureaatidele, et tarkus on see, mis aitab rahvana püsima jääda, tagada kodanikele heaolu ning tõsta Eestit maailmas tegijate sekka.

"Tarkuse juurde on palju teid, aga erinevalt Roomast ei ole nii, et iga valitud tee viib kohale. Kerge on lasta end vilkuvatest tuledest juhtida eksiradadele. Õpetajaid, kes noored tarkuse radadele juhatavad, kosutab aga õpilastelt saadav tagasiside," sõnas riigipea.

Preemiate kätteandmisele järgnenud arutelul tõstsid laureaadid Eesti hariduse tulevikust kõneldes esile vajadust pöörata veel rohkem tähelepanu Eesti õpetajate järelkasvule. See on eriti valus probleem väljaspool Tallinna ja Tartut. Juur, Jõgi ja Jõgela avasid oma tegevust noorte huvi köitmisel ning arutasid kooli ja huvihariduse hea koostöö teemal.

Kõigi kolme preemia suurus on 5000 eurot ning need on mõeldud taotlemise ajal 35-aastasele või nooremale inimesele, kes on saavutanud Eesti hariduselus väljapaistvaid tulemusi, olgu siis õpetades, õppematerjale koostades või haridusuuendusi vedades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles