Transpordiamet korraldab Viljandi büroo töö ümber

Margus Haav
, reporter
Copy
Transpordiameti Viljandi teenindusbüroo toimingutest moodustavad lõviosa ehk 80 protsenti sõiduki registreerimiseelse kontrolli toimingud.
Transpordiameti Viljandi teenindusbüroo toimingutest moodustavad lõviosa ehk 80 protsenti sõiduki registreerimiseelse kontrolli toimingud. Foto: Marko Saarm

Esmaspäevast, 14. veebruarist on transpordiameti Viljandi teenindusbüroo töökorralduses muudatusi, mis on ameti teatel tehtud enim kasutatavate ja ajamahukamate teenuste sujuvamaks korraldamiseks.   

Transpordiameti piirkonnajuht Annely Noobel ütles, et Viljandi teenindusbüroo toimingutest moodustavad lõviosa ehk 80 protsenti sõiduki registreerimiseelse kontrolli toimingud. "Et seda toimingut ei saa sooritada e-teeninduses, pakume seda teenindusbüroos kõigil viiel päeval eelbroneeringute alusel," lausus Noobel. "Soovitame klientidel võimaluse korral kasutadagi registreerimiseelsete kontrolli toiminguteks just teisipäeva ja neljapäeva, sest siis on teenindajad keskendunud ainult nendele toimingutele ning teenindus selle tõttu kindlasti kiirem ja sujuvam. Vastavalt klientide vajadusele saame paindlikult lisada eelbroneeritavaid aegasid registreerimiseelse kontrolli ja teooriaeksami tegemiseks."

Klientide kohapealse ooteaja vähendamiseks ning COVID-19 olukorraga arvestades teenindatakse kahel tööpäeval – teisipäeval ja neljapäeval – ainult varem aja broneerinud kliente. Samuti vastavad klienditeenindajad neil päevadel klientide kirjalikele pöördumistele, kuid teenindussaali ilma broneeringuta sisseastumise võimalust neil päevadel ei ole. Eelbroneeringuid saab teha transpordiameti kodulehel.

Esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel on Viljandi teenindussaal avatud ning teha saab kõiki toiminguid, ka neid, mida eelbroneeringu alusel pakutakse ülejäänud päevadel. Ameti kinnitusel saab klient muidugi ka esmaspäevaks, kolmapäevaks ja reedeks aega broneerida ning seda kõikide toimingute tegemiseks.

Transpordiameti e-teeninduses saab vaadata oma juhtimisõigust tõendavate dokumentide andmeid ja teha nendega toiminguid. Lisaks saab vaadata maismaasõidukite andmeid, teha nendega omanikuvahetuse- ja registritoiminguid. Viimati lisandusid e-teenindusse väikelaevade ja jettide andmed ning võimalus vormistada omanikuvahetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles