KIRJANDUS ⟩ Paavo Matsin esitleb "Lenini valssi"

Margus Haav
, reporter
Copy
Hiljuti Tartu linnakirjanikuks tituleeritud Paavo Matsin on romaani "Lenini valss" esitlenud juba Tartu kirjandusmaja saalis.
 
Hiljuti Tartu linnakirjanikuks tituleeritud Paavo Matsin on romaani "Lenini valss" esitlenud juba Tartu kirjandusmaja saalis.  Foto: Kristjan Teedema

Kirjastuselt Lepp ja Nagel ilmus kirjaniku ja kriitiku Paavo Matsini romaan "Lenini valss". See on järg 2015. aastal ilmunud "Gogoli diskole", mida on tõlgitud rohkem kui kümnesse keelde ning mille tegevus hargnes tuleviku Viljandis. Ka "Lenini valss" ei saa Viljandita läbi.

Romaan "Lenini valss" kujutab endast maagilise realismi võtmes kirjutatud alternatiivajaloolist teost, milles Eesti Vabariik on sattunud Soome ja Tsaari-Venemaa erikorra alla. Kasutades erinevaid stiiliregistreid ja kohati soome-vene-eesti hüpoteetilise ühiskeele väljendeid ning mõjutusi minevikust ja tulevikust, esitatakse lugejale muinasjutuline pilt sellest, kuidas Tampere Lenini-muuseumist tuuakse Lenin Tartusse, mille on hõivanud rivaalitsevad kassijõugud.

Matsini eelmine romaan "Kongo tango" võitis esikoha Eesti kirjanike liidu 2019. aasta romaanivõistlusel.  

"Lenini valssi" esitletakse Viljandis Kondase keskuse teisipäeval, 15. veebruaril kell 18. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles