Viljandi otsib linnameistrit

Margus Haav
, reporter
Copy
 Viljandi kuulub UNESCO loovlinnade võrgustikku 2019. aastast.
 Viljandi kuulub UNESCO loovlinnade võrgustikku 2019. aastast. Foto: Elmo Riig

UNESCO loovlinnade võrgustikku kuuluv pärandilinn Viljandi asub otsima linnameistrit, kes elavdaks aasta jooksul linna loomeelu ja aitaks kujundada tema mainet rahvusvaheliselt tuntud loovlinnana.

Linnameistrit otsitakse käsitöö ja rahvakunsti või nendega seotud loovaladel tegutsevate inimeste seast. Linnameistrile on ette nähtud aastatasu 4500 eurot. 

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul on möödunud aastal esimest korda välja antud linnameistri tiitel ennast õigustanud. "Unesco loovlinnana soovime, et Viljandi oleks tuntud kui käsitöö ja pärandkultuuri Meka. Valides igal aastal ühe meistri, kes seda teemat fookuses hoiab, suurendame linna tuntust nii Eestis kui ka välismaal. Meie esimese linnameistri Triin Amuri näitus "Maailmaparandajad" tõi Kondase keskusesse palju külalisi ja sai positiivset vastukaja," ütles Timpson.

Pärandilinn Viljandi tegevuste eestvedaja, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava programmijuht Ave Matsin ütles, et ka tänavune aasta on pühendatud parandamisele.

"Loodan, et parandamise teema kõnetab paljusid loovisikuid ja leiame uue linnameistri, kes oma oskuste, teadmiste ja ideedega aitab meid ümbritsevat linnaruumi ja linnakodanike elu paremaks muuta," rääkis Matsin.

Linnameistriks kandideerimise sooviavaldus tuleb saata 1. märtsiks. Vabas vormis avalduses tuleb kirjeldada oma nägemust linnameistri rollist ja panusest Viljandi elu elavdamisse, loovlinna maine parandamisse ning linnaelanike ja külaliste heaolu suurendamisse. Samuti tuleb kirjeldada oma viimase viie aasta loomingulist tegevust ja seda, mida plaanitakse teha linnameistriks olemise perioodil. Linnameistri konkursi statuudiga saab tutvuda siin.  

Viljandi kuulub UNESCO loovlinnade võrgustikku 2019. aastast. Võrgustik hõlmab seitset kategooriat: kinolinnad, käsitöö-  ja rahvakunstilinnad, disainilinnad, gastronoomialinnad, kirjanduslinnad, meediakunstilinnad ja muusikalinnad. Eestist kuuluvad loovlinnade võrgustikku Tartu kirjanduslinnade, Tallinn muusikalinnade ning Viljandi käsitöö- ja rahvakunstilinnade kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles