Lumetõrjes pettunud kodanikud ründavad nii mehi kui masinaid (5)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Erakordselt lumerohke talv on inimeste kannatuse ja lumekoristajate võimed kõvasti proovile pannud.
Erakordselt lumerohke talv on inimeste kannatuse ja lumekoristajate võimed kõvasti proovile pannud. Foto: Elmo Riig

Viimaste aastate kohta tavatult lumerohkel talvel on osa inimesi teehoolduse pärast sedavõrd pahased, et sõimavad sahamehi ja on lõhkunud isegi hooldemasinaid. Töömehed ise on seni füüsilisest kallaletungist pääsenud, kuid vahel on tulnud ründaja eest ära joosta.

Eesti Keskkonnateenuste lääne regiooni juht Jaan Viljas nentis, et lumeolude poolest võib tänavust talve nimetada vähemalt kümnendi talveks. Töötajad, kes tema hinnangul annavad endast rohkemgi kui maksimumi, sest lisaks oma tööle on tarvis ära teha haigestunud töötajate vahetused, on rünnakute tõttu suure pinge all.

"Viljandimaa elanikud, peamiselt Viljandi linnast, on avastanud, et Keskkonnateenused on üks hea negatiivsete emotsioonide väljaelamise koht," märkis Viljas. "Soovin väga, et meie töötajatega oldaks mõistlikumad ja inimlikumad."

Kaebusi ja nurinat tänavatelt lumelükkamise tiheduse ja kvaliteedi kohta saab ettevõte nii telefonitsi kui ka suusõnal. Inimesi plahvatama panevad teemad on Viljase kinnitusel üsna sarnased: sissesõit on kinni aetud või on lumi õigel ajal lükkamata. "Miks te lükkate lund paremale poole ja mitte vasakule; miks vasakule ja mitte paremale; miks te lükkate; miks te ei lükka," loetles Viljas etteheiteid. "Inimesed valavad oma negatiivseid emotsioone meie töötajate ja masinameeste peale välja – nende peale, kes kõige raskemat tööd teevad. Me kõik siin oleme oma jao saanud juba."

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles