Kolm meest ei lase parkla ja ehitusplatsi vahele surutud täikal Viljandis kaduda

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Rein Sirkel (vasakul) ja Raivo Raudvee olid laupäeva hommikul vanakraamiturul kohal juba kella seitsmest. Lumine talvepäev ei olnud aga ülemäära tulus.
Rein Sirkel (vasakul) ja Raivo Raudvee olid laupäeva hommikul vanakraamiturul kohal juba kella seitsmest. Lumine talvepäev ei olnud aga ülemäära tulus. Foto: Elmo Riig

Kolm laupäeva ennelõunal Viljandi turu parkla ja uue haigla ehituse vahel kitsal maalapil oma autode kõrval seisnud meest püüavad siin linnas elus hoida täikatraditsiooni. Nemad kolmekesi üritavad oma sõnul kohal olla iga ilmaga, aga nad teavad, et nende selja taga kerkiv haigla surub nad peagi oma kohalt minema.

Ilusa ilmaga võib sel kitsaks jäänud platsil laupäeva hommikul olla isegi kümmekond müüjat, aga vanakraamiturgu hinges hoidvad Heino Kaenal, Raivo Raudvee ja Rein Sirkel mäletavad veel hästi viimast suve, kui haigla ehitus polnud alanud ning endises õunaaias oli laupäeviti vähemalt paarkümmend müüjat ja suur hulk rahvast kaupa uudistamas. Kui vähegi võimalik, siis kolida nad ei tahaks, sest turu läheduses liigub laupäeviti kõige enam inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles