Viljandi linn jagab huviharidusele lisaks ligi 60 000 eurot

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi linna lisaraha läheb eeskätt loodus- ja täppisteaduste valdkonna arendamisele. Fotol on loodusliku pH-indikaatori valmistamine ja katsetamine taibukate teaduskooli keemiatunnis.
Viljandi linna lisaraha läheb eeskätt loodus- ja täppisteaduste valdkonna arendamisele. Fotol on loodusliku pH-indikaatori valmistamine ja katsetamine taibukate teaduskooli keemiatunnis. Foto: Taibukate Teaduskool

Viljandi linnavalitsus kinnitas huvihariduses ja -tegevuses raskustest ülesaamiseks antava riikliku lisaraha kasutamise kava. Kokku on linnal tänavu selles vallas lisaks jagada peaaegu 60 000 eurot.

Sel aastal on fookuses loodus- ja täppisteaduste ning hariduslike erivajadustega lastele suunatud valdkond, samuti huvihariduse ja -tegevuse juhendajate enesetäiendamine.

Abilinnapea Kristjan Mändmaa sõnul on huvitegevuste valik Viljandi lastele ja täiskasvanutele muljet avaldavalt suur. "Lisaks linna rahastusele saame huvihariduse toeks ka riigi raha, olgugi et üsna napilt," nentis ta.

Viljandis tegutseb neli munitsipaalhuvikooli, üheksa erahuvikooli ning 11 huvitegevust pakuvat ühingut. Peale selle on huviringid koolides. Linnaeelarvest kulub huvitegevuse toetamiseks üle kahe miljoni euro.

Tänavu on linnal selleks jagada aga 58 279 eurot lisaraha, millest 45 796 eurot on riigi toetus ning 12 483 eurot 2021. aasta jääk, mis tekkis pandeemia tõttu ärajäänud tegevuste arvelt. Seda raha kasutatakse loodus- ja täppisteaduste valdkonna võimaluste parandamiseks ning hariduslike erivajadustega lastele võimaluste loomiseks ja hoidmiseks.

Võrreldes teiste valdkondadega on loodus- ja täppisteaduste valdkonnaga tegelemiseks tunduvalt vähem võimalusi. 2021. aasta lõpus oli kultuurivaldkonnas osalemise võimalusi 128, spordi valdkonnas 45 ning loodus- ja täppisteaduste valdkonnas 31. Hariduslike erivajadustega lastel ja noortel oli võimalik osaleda 14 Viljandi huviringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles