Lumekujude meisterdamine Vabaduse platsil tuleb taas

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Mullune lumelinn nägi välja selline. 
Mullune lumelinn nägi välja selline. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus kutsub kõiki huvilisi 12. veebruaril kell 12 taas Vabaduse platsile lumekujusid meisterdama ning on andnud sellele ettevõtmisele nime "LumeFigurid".

Linnapea Madis Timpsoni sõnul tõi niisugune üritus eelmisel aastal linnarahvale palju rõõmu. "Lumelinn pakub kindlasti põnevust nii lumest kujude voolijatele kui ka hiljem neile, kes neid uudistamas käivad," ütles ta. "Sel aastal meil lumest puudust ei ole – lumelinna ehitamiseks on tarvis Vabaduse platsile vaid paar väiksemat lumekuhja juurde tuua. Seega kutsun kõiki järgmise nädala laupäeval Vabaduse platsile ilusat talvist ilma nautima ja kujusid vormima!"

Lumelinna ehitamisest osavõtmiseks tuleb end ette registreerida. Selleks tuleb saata kavand või idee kirjeldus ja kuju meisterdama tuleva meeskonna nimi aadressil haridus@viljandi.ee.

"Üritusest on osa võtma oodatud kõik, kel kühvel käes seisab. Võistkonna suurus ei ole oluline, kuid oluline on, et ühes meeskonnas toimetaksid inimesed, kes ka muidu teineteisega tihedalt kokku puutuvad. Seda selleks, et vältida koroonaviiruse leviku riski," rääkis linnakunstnik Kristi Kangilaski ning lisas, et lumelinna on oodatud kõik viguriga figuurid. "Nimi "LumeFigurid" saigi kokku pandud sõnadest "lumefiguur" ja "lumevigur". Et üritus jääb nii sõbrapäeva kui Eesti Vabariigi aastapäeva vahetusse lähedusse, on kujusid voolides teretulnud ka kõik sõbralikud ja isamaalised mõtted."

Lisaks sellele kutsub linnavalitsus üles oma kodulähedastest lumekuhjadest kujusid meisterdama. "Sel aastal on märgata lumehunnikutes peidus olevaid dinosaurusi ja Põhjakonni kõikjal linnas. Kutsume ka kõiki teisi viljandlasi lumekuhjadest midagi vahvat välja voolima," sõnas linnakunstnik. Seda tehes tuleb aga silmas pidada, et lumehunnik, millest meisterdada plaanitakse, asuks turvalises kohas, eemal sõiduteedest ja parklatest, et lumes lustijatel oleks ohutu.

Ürituse korraldamisele aitavad kaasa Viljandi kunstikool, Avatud Noortetuba ning lumekuhjade toomisega Viljandi Linnahooldus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles