Ministeeriumi plaan tekitab õpetajates vastakaid tundeid (1)

Richard Särk
Copy
Haridus- ja teadusministeeriumi plaanidest hoolimata jätkavad õpetajad põhikooli viimase klassi noorte eksamiteks ettevalmistamist. Viljandi Paalalinna kooli üheksandale klassile andis eile tundi matemaatikaõpetaja Airi Lang.
Haridus- ja teadusministeeriumi plaanidest hoolimata jätkavad õpetajad põhikooli viimase klassi noorte eksamiteks ettevalmistamist. Viljandi Paalalinna kooli üheksandale klassile andis eile tundi matemaatikaõpetaja Airi Lang. Foto: Marko Saarm

Haridus- ja teadusministeeriumis peetakse plaani siduda põhikooli lõpetamine lahti eksamitulemustest, nii et lõputunnistuse saaksid ka need, kes lõpueksamitele lihtsalt kohale lähevad. Viljandimaa haridustöötajad kiidavad ministeeriumi plaani üldiselt heaks, kuid muudatus tekitab ka kahtlusi.

Tegelikult on ministeeriumi mõtet juba korra praktikas rakendatud. See juhtus möödunud aastal, kui distantsõppel olnud õpilased said valida, kas nad soovivad lõpueksameid sooritada. 2020. aastal jäid põhikooli lõpueksamid ära. Praegu peab põhikooli lõpetamiseks sooritama kolm eksamit vähemalt rahuldavale tulemusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles