Marko Suurmägi pälvis uuriva ajakirjanduse eest preemia

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Marko Suurmägi on Sakalas ajakirjanikutööd teinud 27 aastat.
Marko Suurmägi on Sakalas ajakirjanikutööd teinud 27 aastat. Foto: Elmo Riig

Sakala ajakirjanik Marko Suurmägi pälvis oma artikliseeriaga Mulgi Häärberi hooldekodust Postimees Fondi väljaantava Jaan Tõnissoni meediaauhinna parima maakonnalehtede uuriva loo kategoorias.

Samas kategoorias kandideerisid Pärnu Postimehes vägivaldsest lasteaiakasvatajast ning tema ja direktori töölt vabastamisest kirjutanud Eno-Gerrit Link ning Järva Teatajas ilmunud lugudega Reopalu kalmistu rüüstajat tabada aidanud Urmas Glase.

Marko Suurmägi tänas oma kõnes Sakala keeletoimetajaid Maarja Möldret ja Anu Arakut ning oma abikaasat Kadri Suurmäge, kes on samuti ajakirjanik ja õhutas teda laupäeval kell 9 tulnud teatele reageerima. "Tänu sellele see lugu ka sündis, sest kui ma oleks sellega tegelema hakanud esmaspäeval, siis oleks sellest väga vähe järele jäänud," ütles ta.

Lisaks maakonnalehtede parima uuriva loo kategooriale oli Marko Suurmägi nomineeritud maakonnalehtede parima arvamusloo kategoorias looga "Skulptuuriga ei ole mõtet kohut käia ehk Ausammas kobarkäkile".

Marko Suurmägi on ka Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia nominent. Selle preemia võitja kuulutatakse välja Postimehe arvamusliidrite lõunal 8. veebruaril.

Postimehe peatoimetaja Marti Aavik nentis, et Marko Suurmägi on lisaks igapäevasele Sakala uudisvoo juhtimisele suurepärane kirjutaja nii arvamuslugude kui ka uudislugude vallas. "Ei olegi nii kerge juhi rolli juures olla aktiivne ja loov ajakirjanik. See on üks joon, mida žürii pidas esiletõstmist väärivaks." 

Parima maakonnalehtede olemusloo kategoorias esindas Sakalat Kadri Allikmäe emadepäevaks valminud lugu "Iseseisvate emade mitu palet: kokk, autojuht, õpetaja, viiking, tähesõdalane, puuraidur". Selles kategoorias pälvis preemia Tartu Postimehe ajakirjanik Aime Jõgi oma looga "Haigus on võtnud noorelt naiselt töö, karjääri ja jalad. Siiski ei anna ta alla".

Nominendi preemia suurus on 500 ja laureaadi preemia suurus 1000 eurot bruto.

Postimehe Fond annab Jaan Tõnissoni meediapreemiaid välja, et väärtustada Tõnissoni kui Postimehe peatoimetaja ja Eesti ühe silmapaistvama riigimehe elutööd, ergutada tänapäevaseid mõtlejaid ja arvamusliidreid ning tunnustada Postimees Grupi ja Duo Media Networksi ajakirjandusvaldkonna töötajaid. Auhindu antakse välja 20 kategoorias.

Maakonnažüriisse kuulusid Sakala peatoimetaja Hans Väre, Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala, Lõuna-Eesti Postimehe peatoimetaja Sirli Homuha, Virumaa Teataja peatoimetaja Eva Samolberg-Palmi, Järva Teataja peatoimetaja Tiit Reinberg ja Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles