Teadusnõukoja esimees: märtsiks on pool maakera rahvastikust omikroniga kohtunud

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Teadusnõukoja esimehe Toivo Maimetsa sõnul näitavad analüüsid, et märtsikuuks on pool maakera rahvastikust omikroniga kokku puutunud ja kõik sõltub sellest, kui hästi oleme selleks kohtumiseks valmistunud.
Teadusnõukoja esimehe Toivo Maimetsa sõnul näitavad analüüsid, et märtsikuuks on pool maakera rahvastikust omikroniga kokku puutunud ja kõik sõltub sellest, kui hästi oleme selleks kohtumiseks valmistunud. Foto: Sille Annuk (tartu postimees)

Euroopa riigid on hakanud liikuma koroonapiirangute leevendamise poole. Taanis kaotati veebruarist kõik piirangud, Inglismaal on tühistatud koroonatõendi küsimise ja maskikandmise kohustus ning Soome tegutseb piirangute kaotamise nimel. Ka Eestis on piirangute leevendamine päevakorral.

Teisipäeval käidi valitsuskabinetis välja, et veebruaris võiksid kaduda alaealiste koroonatõendi nõue ja koolilaste hulgas lähikontaktsete karantiini kohustus. Need sammud ei leidnud aga kõigi heakskiitu. Neljapäevaseks valitsuskabineti istungiks peavad olema vaidlused vaieldud, et teha otsused, mil määral ja kuidas piiranguid leevendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles