Linnavalitsus saadab hõbelusikad väikestele linlastele taas raamatukappi

Sakala
Copy
Varem on linnavalitsus sündinud lastele jaganud hõbelusikaid vastuvõtul, ent nüüd jõuavad lusikad raamatukappi. 
Varem on linnavalitsus sündinud lastele jaganud hõbelusikaid vastuvõtul, ent nüüd jõuavad lusikad raamatukappi. Foto: Elmo Riig

Möödunud aasta neljandas kvartalis sündinud väiksed viljandlased saavad oma tervituspaki traditsioonilise vastuvõtu asemel kätte Viljandi linnaraamatukogu raamatukapist.

Arvestades koroonaolukorda Viljandis otsustas linnavalitsus kõigi tervise huvides eelmise aasta viimases kvartalis sündinud ilmakodanikele vastuvõtu ka seekord korraldamata jätta.

"Koroonaviiruse leviku riskitase on endiselt väga kõrge ja seetõttu ei soovi me beebisid ja nende vanemaid kohtumiseks kokku kutsuda," ütles linnapea Madis Timpson. "Raamatukoguga on meil olnud hea koostöö ja loodetavasti nii toimides olukord peagi paraneb. Soovin kõigile meie väikestele ilmakodanikele ja nende vanematele ilusat ja turvalist kooskasvamist."

Linnavolikogu esimees Helmen Kütt lausus, et iga lapse sünd on eriline oma perele, aga väga oluline ka Viljandile. "Palju õnne emadele, isadele, õdedele, vendadele ja ka vanaemadele ja vanaisadele ning muidugi uutele linnakodanikele. Olge kõik terved!"

Eelmise aasta neljandas kvartalis sündinud 35 väikest viljandlast saavad tervituspaki Viljandi linnaraamatukogu raamatukapist. Paki saajale tuleb SMS uksekoodi ja paki kapis olemise tähtajaga. Saadud kood tuleb sisestada raamatukapi paneelile, misjärel avaneb uks ja paki saab välja võtta.

Pakis ootavad 21 tüdrukut ja 14 poissi lisaks hõbelusikale beebitekk, tervituskaart ja raamat "Pisike puu", mille on välja andnud lastekirjanduse keskus kultuuriministeeriumi antud rahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles