Haljastusfirma parandab taimede kasvutingimusi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene uus kasvuhoone on valmis, aga seestpoolt selle sättimine jätkub.
Esimene uus kasvuhoone on valmis, aga seestpoolt selle sättimine jätkub. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Osaühing Floreas Viljandi on viimasel paaril aastal tasapisi parandanud taimede kasvutingimusi, plaanides töö lõpetada tänavu.


Haljastusfirma otsustas kolmest kasvuhoonest kaks lammutada ja uued asemele ehitada. Floreas Viljandi juhataja Margus London ütles, et tööd alustati üle-eelmise aasta lõpul ning kiirustamist eesmärgiks ei võetud.



Esimene uus kasvuhoone on valmis, aga seestpoolt selle sättimine jätkub. Enamik sisustusest on ostetud pankrotistunud Jõhvi aiandilt. Üks hoonepool on juba taimede päralt, teine aga veel vaba.



«Vanad kasvuhooned olid ehitatud 1950. aastatel ning amortiseerunud,» lausus London.



Teine vana kasvuhoone on tema sõnul plaanis lammutada suve hakul, kui taimed välja viiakse. London avaldas lootust, et uus hoone valmib tänavu sügiseks.



Mõlema kasvuhoone mõõtmed on 10 x 47 meetrit, mis annab kokku 170 ruutmeetrit suurema pinna, kui oli varem. Kaks kasvuhoonet on kaetud plastiga. Kolmas on metallist, teistest väiksem ja seda pole firmal praegu plaanis uuega asendada.



London lausus, et kahe kasvuhoone väljavahetamine läheb maksma ligikaudu kaks miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles