Auhindadele kandideeriv Pärsti mõis võõrustab telepildis Kultuurkapitali aastagalat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Pärsti Päikesekiire lasteaia siseruumid peale remonti.
 
Pärsti Päikesekiire lasteaia siseruumid peale remonti.  Foto: Marko Saarm

Teisipäeval kahele Eesti arhitektuuri aastapreemiale kandideeriv Pärsti mõis jõuab 13. veebruaril ETV ekraanile, kui telesaates jagatakse laiali 18 Kultuurkapitali aastapreemiat. Sealgi on Pärsti mõisas tegutsev lasteaed seatud nominendiks.

Lõppenud nädalavahetuse veetis 12-liikmeline rahvusringhäälingu võttemeeskond Pärstis, et filmida telesaate tarbeks vahelõike. Lisaks lasteaiale näeb nendes mõisamajas asuva raamatukogu ruume ning hoonet väljastpoolt.

Saade on ETV eetris 13. veebruaril kell 18.45.

Teisipäeval on aga lasteaia esindus oodatud Tallinna Vanasadama terminaali, kus jagatakse välja Eesti arhitektuuri aastapreemiad. Pärsti lasteaed on seal nii peapreemia kui sisearhitektide preemia kandidaat.

Pärsti mõisa ja küla on ETV võttemeeskonnad jaanuari jooksul üles leidnud kaks korda. Nädala eest filmiti seal "Maahommiku" saadet ning lisaks lasteaia ruumidele jõudsid saate tegijad külas tegutsevate maaettevõtjate juurde. Novembris käis lasteaias võttel kultuurisaate "OP" meeskond.

Pärsti mõisa härrastemajas paiknevate lasteaiaruumide renoveerimine lõppes mullu kevadel. Viljandi vallale läks ehitus koos mööbliga maksma üle 250 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles