Korraldajad loodavad ümber Viljandi järve jooksule stardi anda 1. mail

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kahel viimasel aastal on tulnud ümber Viljandi järve joosta augustis. Tänavu loodavad korraldajad stardi anda taas 1. mail.
Kahel viimasel aastal on tulnud ümber Viljandi järve joosta augustis. Tänavu loodavad korraldajad stardi anda taas 1. mail. Foto: Elmo Riig

Korraldajad teevad kõik endast oleneva, et 93. ümber Viljandi järve jooks saaks kahe aasta pikkuse pausi järel taas teoks 1. mail. Varasemate aastate kogemused sunnivad aga mõtlema ka varuvariandile ja nii on teise võimaliku jooksukuupäevana kokku lepitud 9. juuli.

Kahel viimasel aastal on koroonaviiruse leviku takistamiseks valitsuse seatud piirangute tõttu tulnud jooks kevadel ära jätta ning ümber Viljandi järve on saanud joosta augusti hakul. Tänavu on korraldajatel alust loota, et 1. mail on võimalik jooksu start anda, kuid kahe eelmise aasta kogemused on õpetanud, et tuleb valmis olla ka selleks, et kevadel suurvõistluste pidada ei saa. Nii on kalendrisse varuvariandina kirja pandud 9. juuli.

2020. ja 2021. aastal on tulnud korraldajatel piirata osalejate hulka ning piirang on seatud ka tänavuseks jooksuks. Jooksule pääseb 2500 kiiremat registreerijat. 150 inimest on end juba jooksule kirja pannud.

Viljandi linnavalitsuse korraldatav suurjooks ümber Viljandi järve on Eesti vanim traditsiooniline rahvaspordivõistlus, mida esimest korda peeti 1928. aastal ning 1931. aastast pole võistlus ühelgi aastal pidamata jäänud ning tänavu on järjekorras 93. jooks. Kui esimesel jooksul oli stardis kuus sportlast, siis osalejate rekord jääb koroonaviiruse-eelsesse aega: 2017. aastal kanti lõpuprotokolli 3642 jooksjat ja kepikõndijat.

Jooksu start ja finiš on Viljandi staadionil ning esimesest jooksust alates kehtib ümber Viljandi järve jooksul reegel, et raja valik on osalejatele vaba, kohustus on vaid ületada Orika ja Kösti sild järve otstes. Umbes 12 kilomeetri pikkusel jooksul või kepikõnnil võivad osaleda kõik soovijad, kes on sündinud 2009. aastal või varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles