Balti liiga õhtused mängud tõid Viljandile võidu ja Kehrale kaotuse

Sakala
Copy
Seitse väravat oli Kristo Voika (viskel) panus Viljandi HC võidumängus Alytuse Varsa-Stronglasasi üle.
Seitse väravat oli Kristo Voika (viskel) panus Viljandi HC võidumängus Alytuse Varsa-Stronglasasi üle. Foto: Meelis Heli/EKL

Laupäev käsipalli Balti liigas päris täisedu Eesti klubidele ei toonud, aga neljast kohtumisest võideti kolm. Õhtupoolikul alistas Viljandi HC kodusaalis Alytuse Varsa-Stronglasasi 27:24 (13:12), ent HC Kehra / Horizon Pulp & Paper pidi võõrsil tunnistama HK Ogre 37:34 (20:15) paremust.

Viljandi ja Alytuse meeskonda lahutas turniiritabelis koguni 16 punkti, kuid platsil seda vahet näha polnud. 1:3 kaotusseisu jäänuna tõstis Viljandi tempot ning kiirete lahenduste meistritena tõestasid end vennad Ott ja Mikk Varik. 6:0 vahespurdi lõpetuseks tegi viimane 12. minutil seisuks 7:3. Peagi kasvatas Mihkel Lõpp edunumbrid 10:4 peale.

Suure edu käest andnud Viljandi sai raske võidu

Sama kiirelt kui väravasoon leiti, see ka kaotati. Järgmise 11 minuti jooksul suutsid mulgid palli vastaste väravasse saata vaid korra ning Varsa-Stronglasas jõudis esmalt kahe värava kaugusele ja poolajavileks oli seis 13:12. Teise pooltunni algul viigistas Leedu koondisega hiljuti EM-finaalturniiril pallinud joonemängija Tadas Stankevičius seisu.

Peaaegu kümme minutit liiguti rütmis, kus võõrustajad läksid ühega ette ja külalised viigistasid. Viljandi hoidis edu peamiselt Kristo Voika tabamuste läbi, aga 41. minutil aitas Gintautas Adamkevičiuse täpne karistusvise Varsa 18:17 juhtima. Viis minutit hiljem kallutasid Voika ja Andrei Basarab kaalukausi jälle Viljandi poolele – 21:20.

Veel korra jõudsid leedukad viigini, aga ei enamat ning Viljandi sai raske 27:24 võidu. Voika viskas seitse, Ott Varik kuus ja Mihkel Lõpp neli väravat. Mängu parim oli Varsa-Stronglasasi paremäär Adamkevičius kaheksa tabamusega.

"Ei oodanud, et nii pingeliseks läheb. Tundus, et Kehra-mängust on järeldused tehtud ja kõik jooksis ilusti, siis aga kadus mängurütm arusaamatult. Rasmus Ots õnneks tassis meid täna väravasuul, aga rünnakul raiskasime lubamatult palju olukordi. Karistusviskeid tabasime viiest üks – seda on ikka häbematult vähe," sõnas Viljandi peatreener Marko Koks.

Puuduliku koosseisuga Kehra andis Ogrele kõva lahingu

Nädalavahetuseks lõunanaabritele külla sõitnud HC Kehra / Horizon Pulp & Paper vaevleb koosseisumurede käes. HK Ogre vastu oli kasutada vaid seitse väljakumängijat ning platsile pidi jooksma ka abitreener, 44-aastane ekskoondislane Jaan Kauge. Kaitsele Ogres liigset tähelepanu ei pööratud ning kolme ja poole minutiga oli seis 3:3.

Lätlased rebisid siis eest ning 17. minutil juhtisid 13:7. Kehra tõmbas tempot alla, võrdsustas mängu, aga poolaja võitis siiski Ogre 20:15. Teist pooltundi alustasid külalised võimsalt – järjest tabasid Sergio-Silver Kreegimaa, Indrek Normak ja Sigmar Seermann. Hoog jätkus ning 8:2 vahespurdi lõpetuseks viis Kreegimaa kehralased 23:22 juhtima.

Ogre reageeris kuue vastuseta väravaga ning sarnases rütmis kohtumine jätkuski. Korduvalt vähendas Kehra vahe kolmele väravale, et siis vastased jälle kuuega eest lubada. Veel kaks minutit enne lõppu tuli Seermanni kahe tabamuse toel seisuks 33:30, ent lähemale ei jõutud.

HK Ogre sai hooaja neljanda võidu tulemusega 37:34. Seermann tulistas kehralaste parimana 12 väravat, Normak, Kreegimaa ja David Mamporia lisasid viis. Võitjate täpseimana tabas valgevenelasest mängujuht Aleksei Gaisa kümme korda.

Balti liiga liidrina jätkab 28 punktiga Põlva Serviti, kellest kahe silma kaugusel on Viljandi HC. Ülejäänud Eesti meeskonnad paiknevad 8.–10. kohal, HC Kehra / Horizon Pulp & Paperil on 12, SK Tapal 11 ja Raasiku/Mistral üheksa punkti.

Eesti klubide pühapäevased mängud Balti liigas

30. jaanuaril:
kell 13 Ogre – Põlva Serviti (Ogres)

kell 13 Ludza SK Latgols – HC Kehra / Horizon Pulp & Paper (Ludzas)

kell 14 SK Tapa – Alytuse Varsa-Stronglasas (Tapal)

kell 14 Viljandi HC – Kaunase Granitas-Karys (Viljandis)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles