MULGI VALD ⟩ Opositsioon marssis volikogu saalist välja ja vallatöötajate palgatõus jäi õhku

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mulgi vallas opositsiooniliidri rolli võtnud Mati Ilissoni sõnul ei kavatse vähemus leppida komisjonide suurusega ning see sai ka jaanuariistungi äkilise lõpu ajendiks.
Mulgi vallas opositsiooniliidri rolli võtnud Mati Ilissoni sõnul ei kavatse vähemus leppida komisjonide suurusega ning see sai ka jaanuariistungi äkilise lõpu ajendiks. Foto: Marko Saarm

Mulgi vallavolikogul kulus kaks tundi, et jõuda teise päevakorrapunktini, mille arutelu äkiline lõpp pani punkti kogu istungile. Nüüd on võimuliidul tekkinud plaan täita vallatöötajatele antud palgatõusulubadus volikogu otsuseta.

Kui volikogu liikmed neljapäeval kohvipausi järel istungisaali naasid, tõusis opositsiooni liider Mati Ilisson ja teatas, et vastukaaluks enamuse teerullipoliitikale ning eelarve- ja majanduskomisjoni nõrgale tööle eelarveprojektiga lahkub opositsioon saalist.

Et võimuliidul oli kolm koroonasse nakatunud liiget istungilt puudu, jäi neid saali alles 10. Mulgi vallavolikogu töökord näeb aga ette, et kui saalis on vähem kui 11 liiget, ei tohi ühtegi otsust vastu võtta. Teistes valla- ja linnavolikogudes sellist karmi korda ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles