Festivali "Viljandi tuled" eestvedaja Kaisa Ailt loob tahtejõuliselt kaosest korda

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Visuaalkunstifestivali "Viljandi tuled" eestvedaja Kaisa Ailt
Visuaalkunstifestivali "Viljandi tuled" eestvedaja Kaisa Ailt Foto: Kristi Markov

Eile alanud visuaalkunstifestivalil «Viljandi tuled» kohtuvad lisaks eripalgelistele loojatele arhitektuur, kunst, multimeedia ja valgus. Teist korda teoks saaval festivalil osaleb tantsijaid ja koreograafe, butafoore ja skulptoreid ning tänava-, lava- ja valguskunstnikke. Korraldustöö on viie inimese õlul ja üks neist on Kaisa Ailt.

Poolteist aastat tagasi otsustas Pärnus kasvanud ning kaheksa aastat Tartus õppinud ja töötanud Kaisa Ailt Viljandisse elama tulla. Tema arvates on Viljandi potentsiaalikas ja kaunis linn. Ehitajaks-restauraatoriks õppinud Ailt on vaimustatud siin säilinud vanast kesklinnaarhitektuurist ja leiab, et see väärib eksponeerimist, isegi kui hooned on tühjad ja ootavad kordategemist.

«Valgusfestivalilaadne vorm oli siin kasutamata ja oma kireva sõpruskonnaga sellest rääkides sain aru, et pean selle ise ette võtma,» meenutab Ailt festivali «Viljandi tuled» idee sündimist. «Villem Varik viis mind kokku Rene Liivamäega ja Rene omakorda Karolin Tammega, aga Karoliniga olime juba kohtunud Tartus linnafestivali «Uit» meeskonnas. Meie koostöö Karoliniga sujub: tema oskab valgustada ja mulle meeldib ruumiga mängida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles