Uued plaanid ei ennusta maagümnaasiumidele pikka iga (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Lisaks umbes 600 õpilasega Viljandi riigigümnaasiumile on maakonnas neli gümnaasiumi. Tabelis on toodud kool ning õpilaste arv X–XII klassini.
Lisaks umbes 600 õpilasega Viljandi riigigümnaasiumile on maakonnas neli gümnaasiumi. Tabelis on toodud kool ning õpilaste arv X–XII klassini. Foto: Sakala

Väikeste gümnaasiumide hulga vähendamiseks mõeldud riigi 1152 euro suurune meelitus õpilase kohta mõjub kohalikele poliitikutele pigem ärritavalt kui mõtlemapanevalt. Väikeste koolide kadumiseni võivad vallajuhtide arvates viia vaid riigi hariduspoliitilised ümberkorraldused.

Riigile kuuluvast Viljandi gümnaasiumist paari aasta eest haridusministeeriumisse suundunud ja seal üldharidusosakonda juhtiva Ülle Matsini seletusel pole sugugi võimatu, et hariduspoliitiliste otsuste tulemusena ning õppekavade ümberkorraldamise järel on kümne aasta pärast Viljandimaal keskhariduse omandamiseks üks kool, mis liidab riigigümnaasiumi ja kaks siinset kutsekooli. Sellises suures hariduskeskuses võiks koos õppida 1500–2000 õpilast.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles