Mati Karmin: alla anda on alati kõige lihtsam

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Jaak Joala mälestussammas avati Viljandis 2020. aasta viimasel päeval. Pildil Mati Karmin (keskel) ning monumendi püstitamise algatanud mittetulundusühingu Meie Viljandi eestvedaja ja kohaliku linnavolikogu liige Harri Juhani Aaltonen (paremal).
Jaak Joala mälestussammas avati Viljandis 2020. aasta viimasel päeval. Pildil Mati Karmin (keskel) ning monumendi püstitamise algatanud mittetulundusühingu Meie Viljandi eestvedaja ja kohaliku linnavolikogu liige Harri Juhani Aaltonen (paremal). Foto: Elmo Riig

Ülemöödunud nädalal lõppes Viljandis pikaks ja piinlikuks läinud trall ümber estraadilaulja Jaak Joala monumendi, mis juba enne sellelt katte eemaldamist palju kõneainet pakkus. Kuju demonteeriti, tõsteti veoauto kasti ja sõidutati linnavalitsuse garaaži, kus see nüüd oma edasist saatust ootab.

Joala monument ei jätnud ükskõikseks: rahvahulgad käisid Viljandis seda uudistamas ning avalikkuses puhkes selle üle suur diskussioon. Samal ajal hekseldati kuju autorit Mati Karminit justkui rehepeksumasinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles