Ilusa naeratuse soov teeb ortodontide järjekorrad pikaks

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Uku hambaravis töötav ortodont Sirle Arumäe ütles, et üks põhjus, miks järjekorrad on pikad, seisneb selles, et patsiente tuleb ka Järvamaalt, Pärnust ja Tallinnast.
Uku hambaravis töötav ortodont Sirle Arumäe ütles, et üks põhjus, miks järjekorrad on pikad, seisneb selles, et patsiente tuleb ka Järvamaalt, Pärnust ja Tallinnast. Foto: Elmo Riig

Kahe Viljandimaal töötava ortodondi juurde pääseb siis, kui Maa on Päikese ümber pool tiiru ära teinud ehk poole aastaga, mujal Eestis võib järjekorras veeta aga suisa paar aastat. Tekib küsimus, miks peab nii kaua abi saamist ootama. Ortodondid selgitavad.

Eesti ortodontide seltsi veebileheküljel on kirjas, et Eestis pakub oma teenuseid 67 spetsialisti. Viljandimaal on neid kaks: Uku hambaravis töötav Sirle Arumäe ja Maramaa tänaval ortodontiakliinikus toimetav Ene Suigusaar. Nad ütlevad, et siin mail on järjekorrad isegi lühikesed ning mujal Eestis tuleb vahel oodata aastaid.

Arstide sõnul pidurdab löögilepääsemist see, et hammaste ja lõualuude väärarengu uurimise, vältimise ja raviga tegelevaid spetsialiste on vähe ja neil tuleb kõigepealt tegelda juba ravil olevate patsientidega. «Ma ei tea ühtegi ortodonti, kes kurdaks patsientide puudust,» märkis Suigusaar. «Pigem ei jõuta inimesi vastu võtta – koormus on liiga suureks läinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles