Kolm korda kerkinud kartuli hind jõudis ellujäämispiirile

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Leie lähedal asuva iseteenindusliku kartulimüügipunkti pidaja, Väikesaare talu peremees Janek Lass võib rahul olla, et kartuli hind on pisut paremas seisus kui aasta eest.
Leie lähedal asuva iseteenindusliku kartulimüügipunkti pidaja, Väikesaare talu peremees Janek Lass võib rahul olla, et kartuli hind on pisut paremas seisus kui aasta eest. Foto: Elmo Riig

Ehkki kartuli hind on teinud aastaga poodides vägeva hüppe, ei kümble põllumehed rahas, sest eelmisel talvel tuli neil ülimadala hinna tõttu tootmisele peale maksta ning mullu jäi saak põua tõttu kasinaks.

Sürgaveres tegutseva osaühingu Westi kartul juht Maido Saarmann ütles, et kartuli hind ei ole sugugi kõrge, vaid see on jõudnud mõistlikule tasemele. «Mind on sel talvel ajanud hirmus kurjaks see võrdlus, kui palju on kartul mullusega võrreldes kallinenud,» rääkis ta. «Mullu andsime kokkuostjatele kartulit 7 sendiga kilost, mis oli kaks korda alla omahinna. Nii jätkates ei oleks ükski kasvataja ellu jäänud. Praegu saame kartulikilost 20–30 senti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles