Cleveron jaguneb kaheks

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Aktsiaselts Cleveron jätkab senist põhitegevust, milleks on pakiautomaatide ja robotite tehnoloogia arendus ja tootmine ning globaalne müük.
Aktsiaselts Cleveron jätkab senist põhitegevust, milleks on pakiautomaatide ja robotite tehnoloogia arendus ja tootmine ning globaalne müük. Foto: Cleveron

Aktsiaseltsi Cleveron juhatus ja nõukogu on esitanud aktsionäride koosolekule kinnitamiseks kava, mille kohaselt jaguneb aktsiaselts kaheks. Ettevõte jätkab senist põhitegevust – pakiautomaatide ja robotite tehnoloogia arendamist ja tootmist ning globaalset müügitegevust – ning sellest jaguneb välja 2018. aastast tegutsenud autonoomse pakiveo sõiduki arendusosakond, kuhu kuulub ligi 50 inimest ja millesse on ettevõte investeerinud üle 5 miljoni euro. "Uue ettevõtte nimeks saab Cleveron Mobility AS," märgib Cleveron pressiteates.

Jagunemise eesmärk on veelgi kiirendada mõlema ärisuuna kasvu.

Cleveron Mobility eesmärk on muuta kogu maailma viimase miili pakkide vedu senisest oluliselt efektiivsemaks ja keskkonnasõbralikumaks ning Cleveroni eesmärk kasvatada ärimaht viie järgmise aastaga praegusest 10 korda suuremaks.

Jagunemise käigus suunatakse mehitamata autonoomse sõiduki arendamisega seotud varad, kohustused ning intellektuaalsed omandid ja õigused Cleveron Mobility omandusse. Jagunemise tulemusena saavad kõik Cleveron aktsionärid seisuga 15. märts 2022 uue ettevõtte Cleveron Mobility aktsionärideks aktsia asendussuhtega 1:100 ehk iga Cleveroni aktsia annab 100 Cleveron Mobility aktsiat.

Jagunemine viiakse lõpule hiljemalt aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles