Nõukogu valis maaelu edendamise sihtasutust juhtima Meelis Annuse

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Meelis Annus
Meelis Annus Foto: Meelis Meilbaum

Maaelu edendamise sihtasutuse nõukogu valis tänasel koosolekul sihtasutuse juhatuse liikmeks Meelis Annuse. Nii andis asutus teada oma pressiteates.

Maaelu edendamise sihtasutuse (MES) nõukogu esimees Andres Oopkaup ütles, et konkurss juhatuse liikme ametikoha täitmiseks õnnestus igati. "Väärikaid kandidaate oli mitu ja lõpliku valiku tegemine polnud lihtne. Mul on väga hea meel, et sihtasutust asub juhtima Meelis Annus, kes ühelt poolt tunneb hästi põllumajanduse ja maaelu valdkonda ning teisalt omab varasemast pikaajalist kogemust krediidiasutuste poolelt," ütles Oopkaup valikut kommenteerides.

Meelis Annus juhtis aastatel 2015–2021 põllumeeste ühistut Kevili, aastatel 2006–2015 töötas Swedbanki Põhja-Eesti regiooni ärikliendisuhete osakonna juhatajana, täites seejuures põllumajandussektori juhi ülesandeid ning on varem töötanud muu hulgas Aru Grupis ning Hansa Liising Eestis. Ta on lõpetanud Eesti-Ameerika ärikolledži ärijuhtimise erialal.

Septembris pidas keskkriminaalpolitsei kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks MES-i juhatuse liiget, esimehe Raul Rosenbergi ja liikme Madis Reinupi. Neile esitati kahtlustus riigi varaliste huvide järgimise kohustuse rikkumises ehk usalduse kuritarvitamises. COVID-19 levikuga seotud kriisi mõju leevendamiseks hakkas MES pärast 2020. aasta lisaeelarve vastuvõtmist pakkuma erinevaid majandusmeetmeid. Meetmete eesmärk oli rahalise toega leevendada kriisi mõju bio- ja maamajanduse ettevõtetele, kes olid viiruse leviku tõttu raskustesse sattunud. Kahtlustuse kohaselt väljastas MES aga enam kui 24 miljonit eurot laenu vähemalt 42 äriühingule, mis meetmete tingimustele ei vastanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles