Eestlasi metslastega võrrelnud Pätsi ajal lõigati filmidest paljaid sääri välja, kuid palju oli samamoodi kui praegu

Margus Haav
, reporter
Copy
Riigivanem Konstantin Päts istutas 1931. aasta oktoobris esivanemate mälestuseks Holstre valda Rebase külla oma vaarisa sünnitallu Pätsuveskile tamme. Just Pätsuveski järgi sai suguvõsa ka perekonnanime.
Riigivanem Konstantin Päts istutas 1931. aasta oktoobris esivanemate mälestuseks Holstre valda Rebase külla oma vaarisa sünnitallu Pätsuveskile tamme. Just Pätsuveski järgi sai suguvõsa ka perekonnanime. Foto: Viljandi muuseumi fotokogu

Ajakirjanik Tarmo Vahter võtab oma uues raamatus «Võitlus tuleviku pärast. 1933–1936: Pätsi aja rääkimata lood» luubi alla aastad, mis muutsid Eesti Vabariigi saatust ja Eesti elu.

Raamatust leiab seniajani arhiivides peidus olnud lood, mida läbib punase niidina Konstantin Pätsi ja vabadussõjalaste võitlus. Selle kõrval võib lugeda inimestest, kellest saavad kangelased või kes annavad eesti kodule ja külale uue näo, ning esindatud on ka Viljandi ja Viljandimaaga seotud lood ja tegelased. Autor esitleb teost Viljandi linnaraamatukogus 2. veebruaril kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles