Reovesi näitab viirusetaseme tõusu. Viljandimaal tuvastati 76 nakatunut

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Reoveeuuringu tulemused näitavad, et koroonaviiruse kogus pole eelmise nädalaga võrreldes vähenenud. Enamik punkte on oranžis või kollases, rohelisi sel nädalal ei olnud.
Reoveeuuringu tulemused näitavad, et koroonaviiruse kogus pole eelmise nädalaga võrreldes vähenenud. Enamik punkte on oranžis või kollases, rohelisi sel nädalal ei olnud. Foto: Terviseamet

Terviseamet andis pressiteate vahendusel teada, et reoveeuuringu tulemused näitavad, et koroonaviiruse kogus pole võrreldes eelmise nädalaga kahanenud. Enamik punkte on oranžid või kollased, rohelisi sel nädalal ei olnud.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna nõunik Merli Jõemaa tõdes, et Lõuna-Eestis on näha viirustaseme tõusu. "Väga tugev viirusetase reovees oli Tartus, mis muutus sel nädalal punaseks. Suur tõus oli ka Võrus ja Valgas," rääkis ta. "Ida-Virumaa püsib valdavalt oranžis, samuti Kesk-Eesti piirkond. Kärdla ja Kuressaare on püsinud kollased."

Terviseameti andmetel analüüsiti viimase ööpäeva jooksul Eestis 13 086 koroonaproovi, millest 4480 osutus positiivseks. Viljandimaal tuvastati 76 nakatunut.

Täna hommikul oli haiglas 324 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 221 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 171 ehk 77,4 protsenti on vaktsineerimata ja 50 ehk 23,6 protsenti on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. 

Ööpäeva jooksul avati haiglates 42 uut haigusjuhtu. Suri viis koroonaviirusega nakatunud inimest, kõik olid vaktsineerimata: 70-aastane naine, 84-aastane mees, 86-aastane naine, 95-aastane mees ja 99-aastane naine.

Viimase seitsme päeva jooksul on 100 000 täielikult vaktsineeritud elaniku kohta nakatunud keskmiselt 172,8 vaktsineeritud inimest päevas ja 100 000 vaktsineerimata inimese kohta nakatunud keskmiselt 277,3 vaktsineerimata inimest päevas. 

Ööpäeva jooksul manustati 4456 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 433. Täna hommikuks oli lisa- või tõhustusdoosi saanud 357 698 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 62,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles