Keskkonnainvesteeringute keskus toetab linna kompostrite soetamisel

Üllar Priks
, reporter
Copy
Kui majaomanik ise toidujäätmeid ei komposti, peab ta aprillist tellima spetsiaalse mahuti, selle äraveo ning käitlemise.
Kui majaomanik ise toidujäätmeid ei komposti, peab ta aprillist tellima spetsiaalse mahuti, selle äraveo ning käitlemise. Foto: Elmo Riig

Et kevadel muutub prügi sortimise kord ja toidujäätmeid tuleb hakata eraldi koguma, küsis Viljandi linnavalitsus keskkonnainvesteeringute keskuselt raha kompostrite ja biojäätmete mahutite ostmiseks.

Projekti kogumaksumus on 32 142 eurot. Keskkonnainvesteeringute keskuselt tuleb 26 600 eurot ning omafinantseeringu osa on 5542 eurot. Selle eest plaanib linn osta 500 kodukompostrit ning 150 biojäätmete konteinerit. Seda, kellele ning mis alustel mahuteid jagama hakatakse, pole raad veel otsustanud.

Riigis kehtivate seaduste kohaselt tulevad aprillist Viljandis kasutusele eraldi konteinerid toidujäätmete liigiti kogumiseks. Seda peavad hakkama kasutama kõik need majapidamised ja kortermajad, kes oma territooriumil ise jäätmeid ei komposti.

Kõigi vähemalt kümne korteriga majade juures peab olema edaspidi ka mahuti vanapaberi kogumiseks ning seda tühjendatakse tasuta. Kolmas konteiner on segaolmejäätmetele ning võimalik on tellida mahuti pakendite liigiti kogumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles