Arhitektid lõpetasid uue gümnaasiumi projekti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arhitektid on lõpetanud Viljandis Valuoja kooli asemele kerkiva gümnaasiumihoone projekteerimise ja andnud töö ekspertiisi tegemiseks Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile.

Arhitektuuribüroo Salto arhitekt Karli Luik sõnas, et nagu tavaks on kujunenud, teeb tellija ekspertiisi käigus muudatusteks ettepanekuid ja annab siis projekti arhitektile tagasi.

«Kui muudatused on tehtud, võib hakata ehitajat otsima,» lisas Luik.

Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi (RKAS) kommunikatsioonijuht Madis Idnurm ütles, et riigihange ehitaja leidmiseks kuulutatakse välja märtsis ning valmimistähtaeg on 2013. aasta suvel. Ehituse hinnaks on arvestatud kõige enam seitse miljonit eurot.

Hiljuti andis valitsus koolile ehitusraha juurde, kuid summat ei avalikustata. Raha tuleb saastekvootide müügist ja seda saab kasutada vaid olemasoleva hoone energiasäästlikumaks muutmiseks, enamik gümnaasiumihoonest tuleb aga uus.

Koolimaja kujundamine algas juba 2010. aasta sügisel arhitektuurivõistlusega. Aasta viimastel päevadel valis žürii välja kaks tööd, mis kuulutati võitjaks ning anti lõpliku valiku tegemiseks RKAS-ile.

Mõlemal võitjal tuli oma tööd parandada ja alles mullu kevadel kinnitas RKAS lõplikult, et kool ehitatakse Salto eskiisi põhjal.

Suvel selgus, et Salto esialgse töö elluviimine oleks haridusministeeriumile ja RKAS-ile liiga kalliks kujunenud, ja projekti tuli tublisti kokku tõmmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles