PÄEVAINTERJVUU ⟩ Justin Petrone: raamatu väljatoomine on õnneasi

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Viljandis elav kirjanik Justin Petrone arvas, et tema raamatule "Minu Viljandi" edu toonud see, et selles segunevad omavahel tõsielu ja ilukirjandus, sest tänapäevasel Facebooki ja Instagrami ajastul on inimestel eriline huvi teiste eraelu vastu.
Viljandis elav kirjanik Justin Petrone arvas, et tema raamatule "Minu Viljandi" edu toonud see, et selles segunevad omavahel tõsielu ja ilukirjandus, sest tänapäevasel Facebooki ja Instagrami ajastul on inimestel eriline huvi teiste eraelu vastu. Foto: Elmo Riig

Möödunud nädala reedel selgus, et Viljandis resideeruva kirjaniku Justin Petrone täpselt aasta tagasi trükivalgust näinud raamat "Minu Viljandi", mis pajatab linna elust, olust ja keerulistest inimsuhetest, oli möödunud aastal Eesti rahvaraamatukogude laenutuskordade edetabelis kolmandal kohal. Petrone oli ühtlasi ainus Eesti autor, kes esikolmikusse pääses.

Andmete järgi, mille Eesti rahvusraamatukogu kogus ligi poolest tuhandest raamatukogust, laenati "Minu Viljandit" mullu 4998 korda. Vestlesin kirjanik Justin Petronega, et uurida, kas ta peab end pigem Eesti või Ameerika autoriks ning mis on tema arvates selle raamatu edu saladus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles