Linn otsib küsitluse abil vastust, kuhu rajada rattateid (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Linna kergliiklusteede võrgu uuendamiseks uuritakse küsitluses, kui palju viljandlased käivad jala või sõidavad rattaga ning kust ja kuhu nad liiguvad.
Linna kergliiklusteede võrgu uuendamiseks uuritakse küsitluses, kui palju viljandlased käivad jala või sõidavad rattaga ning kust ja kuhu nad liiguvad. Foto: Margus Ansu

Viljandi linnavalitsus korraldab küsitluse, et selgitada välja, mis siinseid inimesi jalgsi või rattaga liikudes häirib ja mis võiks paremini olla. Linlased saavad küsitlusele vastata veebruari lõpuni.

Osaühing Stratum koostab Viljandi kergliikluse uuringu ja analüüsi ning kergliikluse valdkonna arendamise strateegia. Töö osaks on ülelinnaline küsitlus ning vastata saab Viljandi linnavalitsuse kodulehel.

Linnapea Madis Timpson kutsus üles kõiki viljandlasi küsitlust täitma. Linlased saavad anda teada, millised on nende liikumisviisid ja millised kõige tihedamalt kasutatavad marsruudid. Samuti uuritakse, kas inimesed liiguvad peamiselt autoga, bussiga, jalgsi või rattaga ning millistel eeldustel nad kasutaksid kergliiklusvahendeid praegusest rohkem.

"Neid andmeid saame siis analüüsida ning selle abil koostada kergliikluse valdkonna arendamise strateegia. Ma usun, et kergliiklusteede kasutamine on kasvav trend ning selleks peamegi linnas jalgsi ja rattaga liiklemise võimalusi parandama," lausus Timpson.

Küsitlus on kõigile avatud veebruari lõpuni ning sellele saab vastata arvuti või mobiiltelefoni kaudu. Küsitlusele võib vastata ka paberil ning ankeedid leiab linnaraamatukogust või raekojast.

Uuringu tulemusena töötatakse välja soovitused võimalikult mugava ja sidusa kergliiklusteede võrgustiku loomiseks. Uuringu järelduste alusel koostatakse Viljandi kergliikluse valdkonna arengueesmärgid ja arendamise strateegia 2030. aastast edasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles