Koroona pole ainus. Viljandi haigla teeb ka A- ja B-gripi ning RS-viiruse proove

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi haiglas saab nüüd vajaduse korral ühest ninast võetud proovist analüüsida nakatumist nii koroona, gripi kui RS-viirusega.
Viljandi haiglas saab nüüd vajaduse korral ühest ninast võetud proovist analüüsida nakatumist nii koroona, gripi kui RS-viirusega. Foto: Marko Saarm

Viljandi haigla võimaldab tänasest lisaks koroonaproovile A- ja B-gripi ning RS-viiruse testimist.

Terviseamet andis teada, et 17. jaanuarist saavad kõik, kellel on saatekiri avaliku testimise punkti, samast proovist kolm tulemust: lisaks koroonaviirusele A- või B-gripi ning RS-viiruse oma. Analüüsid tehakse ühest proovimaterjalist korraga.

Viljandi haigla poole on terviseameti teate peale pöördunud juba mitu inimest. Et esialgu on teste piiratud kogus, hakkab Viljandi haigla tegema lisaproove nendele, kellel on näidustused ja kahtlus A- ja B-gripi või RS-viiruse suhtes või kelle lähikondne on juba mõnda neist viirustest haigestunud.

Analüüside tulemused saab korraga, keskmiselt 24 tunni jooksul pärast proovi andmist. Digilugu.ee keskkonda kuvatakse lisaks koroonaviirusele ka A- või B-gripi või RS-viiruse tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles