Jaak Joala kuju jääb lahti monteerituna garaaži oma saatust ootama

Tarvo Madsen
, Sakala
Copy
Praegu seisab Jaak Joala kuju garaažis ning see jääb sinna seniks, kuni linnavalitsus otsustab, mida sellega edasi võiks teha.
Praegu seisab Jaak Joala kuju garaažis ning see jääb sinna seniks, kuni linnavalitsus otsustab, mida sellega edasi võiks teha. Foto: Marko Saarm

Jaak Joala kuju ja kast on nüüdseks avalikkuse silma alt minema toimetatud ning Viljandi linnapea sõnul ei ole veel kokku lepitud, mida nendega edasi teha. Siiski on välistatud võimalus, et kuju lähiajal uuesti avalikult eksponeeritakse.

Viljandi linnavalitsuse haldusameti juht Andres Mägi rääkis neljapäeval pärast kuju mahavõtmist Sakalale, et see päris plaanipäraselt ei läinud. Esialgu sooviti kuju ülemine osa transportimiseks ­eemaldada, kuid seda polnud võimalik teha, sest kaks ülemist osa hoidvat polti ei tulnud lahti. «Et ühe ruutmeetri kohta oli päris palju tarku inimesi, sai plaan kiiresti ümber mängitud. Kiire arvutus näitas, et ülemine konstruktsioon peab vastu, kui seda tõsta, aga selleks pidime külje pealt plaadid maha võtma,» rääkis ta.

Kuju monteeriti kohapeal lahti, tõsteti veoauto kasti ning sõidutati Mägi sõnul linnavalitsuse garaaži vana pangahoone territooriumile. OSB-plaatidest valmistatud kast viidi Viljandi Linnahoolduse lattu. Posti tänava pargis alanud rekonstrueerimine on talvel pausile pandud. Töid jätkatakse kevadel ning siis eemaldatakse ka kuju vundament. «Pargi sillutuskivid on veel panemata. Et monumenti siin enam ei ole, siis natuke pargi projekt muutub,» rääkis Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles