VOL kutsub sünnipäevakingituseks jääauku ja terviserajale

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandimaa omavalitsuste liit kutsub oma 30. aastapäeval maakonna elanikke tervist turgutama. 
Viljandimaa omavalitsuste liit kutsub oma 30. aastapäeval maakonna elanikke tervist turgutama. Foto: Dmitri Kotjuh (Järva Teataja)

Saabuval esmaspäeval täitub Viljandimaa omavalitsuste liidul (VOL) 30 tegevusaastat ja selle tähistamiseks kutsub liit kõiki maakonna inimesi 30 päeva jooksul liikuma värskes õhus iga päev vähemalt 30 minutit. 

Suuri rahvasündmusi praegu korraldada ei saa, kuid sellise kingitusega teeb igaüks VOL-i kultuurinõuniku Kai Kannistu sõnul kingi justkui iseendale, oma perele ja ka kogu Eestile. Ta rääkis, et maakonnas on arvukalt matka- ja suusaradu, staadione, uisuväljakuid, välijõusaale aga ka metsi, tänavaid ja koduhoove, kus võimaluste ja eelistuste järgi ennast liigutada. "Ei saa muidugi unustada ka meie veekogusid, mis hetkel kaanetatud jääga. Talisuplejatelt ootame kingituseks igapäevaselt 30 sekundit karastamist," ütles ta. 

Et kingitust ka näha oleks, ootab sünnipäevalaps sellest fotosid oma üldmeiliaadressile. Neid saab igaüks riputada oma sotsiaalmeediakontole teemaviitega kingitusVOL30. Fotod tuleb ära saata või üles laadida hiljemalt 17. veebruariks. 

Kõikidest e-posti teel laekunud fotodest koostatakse VOL-i Facebooki lehele galerii ja valitakse välja parimad, mille autorid saavad kingituse. Samuti peetakse meenetega meeles enim meeldimisi kogunud fotode jäädvustajad. 

Kannistu lisas, et parasjagu ollakse uuendamas Viljandimaa arengustrateegiat 2035+ "Viljandimaa – arenev päris Eesti", kuhu oodatakse samuti elanike ideid maakonna edukaks arenguks. Sellegi väljakutse eest on 30 parema idee saatjale samuti kingitused ootel. 

VOL-i esimees Alar karu lisas, et Viljandimaa areng ja selle elu juhtimine on olnud läbi aegade erinev ning igale ajastule omane. "Viljandimaa omavalitsuste liidu teke 30 aastat tagasi tähistas demokraatliku juhtimise algust meie maakonnas ja on jõudnud nende aastatega tänasesse, kus selle roll on hoida koos maakonna terviklikku arengut ja leida ühiselt parim tee tulevikku," lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles