Ilmataadi kiusu pärast lükkub võistlus ilmselt edasi

Priscilla Õmblus
Copy
Mullu lükati Mulgi uisumaratoni mitu korda edasi ja lõpuks jäi see ära, sest sula oli jää pehmeks muutnud. Foto on tehtud mullu 26. veebruaril, kui maratoni korraldaja Kristjan Kivistik käis järvel jääolusid kontrollimas.
Mullu lükati Mulgi uisumaratoni mitu korda edasi ja lõpuks jäi see ära, sest sula oli jää pehmeks muutnud. Foto on tehtud mullu 26. veebruaril, kui maratoni korraldaja Kristjan Kivistik käis järvel jääolusid kontrollimas. Foto: Elmo Riig

Järgmisele pühapäevale planeeritud Mulgi uisumaratoniga kordub mullune stsenaarium: see lükkub suure tõenäosusega edasi. Kui nüüd ilmataat imet ei tee.

Paraku on ta viimasel ajal silma paistnud igasugu viguritega. Aastavahetusel sulatas ta jää Paala järvel ja uisurada oli üle nädala liuglejatele suletud. Sagedased temperatuurikõikumised ja paks lumi, mis on takistanud jää kasvamist Viljandi järvel, seavad küsimärgi alla uisumaratoni toimumise esialgu planeeritud kuupäeval, 23. jaanuaril.

Üleeile kostis Mulgi uisumaratoni korraldaja Kristjan Kivistik pärimise peale, kuidas läheb: «Khm ... pluss kolm. Mis siin ikka.»

Uisumaratoni järgmisel nädalavahetusel tema sõnul ilmselt teha ei saa, aga millisele nädalavahetusele see lükata, on veel teadmata. «Peame prognoose vaatama, kas läheb üldse jahedamaks. Praegu on päris keeruline.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles