Navesti kaitseala sai uue nime

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Vanaõue kaitsealal asub tähelepanuväärselt suur Vihi kanakulli pesa. See on juba kaugelt üle kümne aasta vana ja pole teada, milline lind selle kunagi ehitas. Elanud on selles kindlasti nii väike-konnakotkas kui kanakull.
Vanaõue kaitsealal asub tähelepanuväärselt suur Vihi kanakulli pesa. See on juba kaugelt üle kümne aasta vana ja pole teada, milline lind selle kunagi ehitas. Elanud on selles kindlasti nii väike-konnakotkas kui kanakull. Foto: Elmo Riig

Kohanimenõukogu ettepanekul otsustas valitsus Põhja-Sakala vallas asuva Navesti maastikukaitseala ümber nimetada Vanaõue maastikukaitsealaks.

Kaitse all on see piirkond olnud 1990. aastast. Kaitseala eesmärk on hoida ja tutvustada piirkonnale iseloomulikku maastikku, Vanaõue luiteid ja looduse mitmekesisust ning aidata kaasa säästva puhkemajanduse ja elukeskkonna arengule. Samuti kaitstakse seal teise kaitsekategooria liike kanakulli, metsist ja kevad-ristmadarat.

Valitsus kinnitas kokku kolme maastikukaitseala ja kahe looduskaitseala uuendatud eeskirja. Lisaks Vanaõuele said uue kaitsekorra ja uued piirid Porkuni ja Narva jõe maastikukaitseala ning Tilga ja Kirmsi looduskaitseala.

Vanaõue maastikukaitseala pindala on 169,7 hektarit ning ala suureneb piiride korrigeerimise tulemusel 0,9 hektari võrra. Kaitseala pindalast moodustab riigimaa 113,8 ja eramaa 55,9 hektarit.

Vanaõue maastikukaitseala asub Põhja-Sakala vallas Kootsi ja Vihi külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles