Suure südamega koolijuht

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Jüri Hansen
Jüri Hansen Foto: Kristi Markov

Pärast kümmet aastat Lahmuse kooli direktorina läks 65-aastane Jüri Hansen eelmisel nädalal pensionile. Paljude meelest sobis ta sellesse ametisse ideaalselt ja tema taandumine oli ootamatu. Hanseni enda sõnutsi hakkas suhteliselt kõrge iga nii pingelist elu veidi takistama. «Ma olen alati tahtnud oma tööd teha maksimaalselt hästi,» ütles ta.

Kümme aastat õpetaja ja õppejuhina Jüri Hanseni alluvuses töötanud Evi Putrolainen kirjeldas teda kui ääretult töökat ja tarka inimest. «Ta on täpne ja samas mitte tähenärija. Ta on tohutult loov ja uuendusmeelne ning väga hea huumorisoonega,» kõneles ta.

Ekskolleegi sõnutsi nägi Hansen Lahmuse kooli erivajadustega õpilasi kui tõeliselt erilisi lapsi ja nii ta neid ka kohtles. «Jüri adus, et lapsed vajavad mõistmist ja toetust, ning tabas ära nendes peituva loovuse ja igaühe individuaalsed tugevused. Ta mõistis, et need lapsed ei õpi ainult klassis, vaid veel rohkem praktiliste tegevuste kaudu. Ta on andnud suure panuse sellesse, et meie lapsed on käsitööoskuste poolest üle valla kuulsad. Eriolümpia raames jõudsid nad korvpalli mängima Los Angelesse ja Abu Dhabisse. Ta tegi kõik ka selleks, et meie lapsed jõuaksid lavale esinema. Üks väga raske õpilane kirjutas kord räpilaulu ja soovis just direktoriga koos esineda. Koos nopiti lauluvõistlustel esikoht.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles