Riigikohus lükkas kaebuse tagasi. Taksojuhi ründajate karistus jõustus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Janari Lund (vasakul) ja Germo Sorval said mullu 20. aprillil teada neile maakohtus määratud karistuse. Nüüd jõustus see otsus lõplikult.
Janari Lund (vasakul) ja Germo Sorval said mullu 20. aprillil teada neile maakohtus määratud karistuse. Nüüd jõustus see otsus lõplikult. Foto: Elmo Riig

Riigikohus lükkas sel nädalal tagasi rohkem kui kolm aastat tagasi Viljandis taksojuhi koos tema sõidukiga röövinud noorukite edasikaebuse ning seega jõustus noormeestele mullu aprillis Viljandi kohtumajas mõistetud karistus.

Germo Sorvalile jäid kehtima kuue aasta, kaheksa kuu ja 19 päeva pikkune vanglakaristus ning ligi 38 000 euro suurused rahanõuded. Janari Lundi vanglakaristuse pikkus on kuus aastat ja rahanõuded enam-vähem sama suured.

2018. aasta 15. novembril Pärstis taksojuhi peksmisega alguse saanud kuritegu, millele järgnesid teadvuse kaotanud ohvri takso pagasiruumi toppimine ja võõra autoga mööda Eestit ringisõitmine, sai Viljandi kohtumajas lahendi aprilli teisel poolel. Süüdimõistetud ja nende kaitsjad kaebasid otsuse edasi ringkonnakohtusse. Seal jäeti see muutmata. Riigikohus otsustas sel kolmapäeval advokaatide kaebuse tagasi lükata, mis tähendab, et Sorvali ja Lundi karistus jõustus lõplikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles