Maakonna aastane sündide hulk ületas napilt 400

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandimaal sündis eelmisel aastal 411 last. Kui keskmiselt sündis mullu iga kuu 30-40 last, siis aprillis oli maakonna sündimus äärmiselt nigel – 14 last.
Viljandimaal sündis eelmisel aastal 411 last. Kui keskmiselt sündis mullu iga kuu 30-40 last, siis aprillis oli maakonna sündimus äärmiselt nigel – 14 last. Foto: Arvo Meeks

Eelmisel aastal tuli Viljandimaal ilmale 411 last. Seda oli küll viimase kümne aasta keskmisest vähem, kuid siiski rohkem kui kolmel halvimal aastal. 2020. aastaga võrreldes liikus sünnikõver üsna samas tempos, kuid aprilli erakordselt napp tulemus jättis oma jälje kogu aastale.

Kui keskmiselt sündis mullu iga kuu 30-40 last, siis aprillis oli maakonna sündimus äärmiselt nigel – 14 last. Viljandi linn sai sel kuul viis uut ilmakodanikku. Statistikud ja poliitikud ei osanud arvata, mis võis olla sellise languse põhjus, sest teistes maakondades sündide hulk ei vähenenud ning järgmistel kuudel oli see tavapärasel tasemel ka Viljandimaal.

411-st maakonna lapsest 160 registreeriti Viljandi kodanikuks. «Ma loodan, et lapsi tuleb Viljandisse juurde ka seeläbi, et nende vanemad otsustavad siia elama kolida,» ütles linnavolikogu esimees Helmen Kütt. «Loodetavasti toovad Viljandisse inimesi juurde meie hea huviharidus, elutingimused ja arenguvõimalused.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles