Ilmataat külmetas, abivägi toimetas: Paala järvel laiub taas uisurada

Priscilla Õmblus
Copy
Uisurada Paala järvel on liuglejatele eilsest taas avatud. Nii mõnedki nobedamad on selle aasta esimesed liud uue jääkihi kasvatanud rajal kirja saanud.
Uisurada Paala järvel on liuglejatele eilsest taas avatud. Nii mõnedki nobedamad on selle aasta esimesed liud uue jääkihi kasvatanud rajal kirja saanud. Foto: Marko Saarm

Kui üleeile oli Viljandi Paala järve uisurada veel suletud, siis eilsest saab seal taas uisuteradel liuelda. Nagu teatas Viljandi rattaklubi, on jää paksus Paala järvel üle 20 sentimeetri ning seni kuni jagub külmakraade, saab sealsel järvel nautida 1,2-kilomeetrisel uisurajal liuglemist.

Viljandi rattaklubi liige ja sealse uisuraja meister Mikk Mihkel Vaabel kinnitas, et jääolud on head, olgugi et esineb konarusi. "Ega ta ideaalne pole, aga looduslik jää ongi harva ideaalne. Enamasti enne seda, kui lumi peale tuleb," rääkis Vaabel, kes oli ise käinud eile õhtul rada katsetamas.

Pärimise peale, kas eilne kahekümne miinuskraadi ligi küündinud külm ka jääolusid parandas, vastas ta, et ilmselt väga palju see üks öö raja seisukorda ei muutnud. "Eelmise öö külm oli selle pealmise kihi, mille jäätumist me ootasime, juba kõvaks teinud," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles