Kortermaja põlengus hukkus inimene

Copy
Esialgsetel andmetel sai põleng sai alguse voodist, mille ots oli ahjusuu lähedal.
Esialgsetel andmetel sai põleng sai alguse voodist, mille ots oli ahjusuu lähedal. Foto: Elmo Riig

Teisipäeval kell 14.43 sai päästeteenistus teate, et Põhja-Sakala vallas Ülde külas põleb kortermajas korter.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et tules hukkus eakas naine.

"Algul nähti aknast tulevat suitsu ning ühtlasi anti teada, et korteris elab vanem naisterahvas," rääkis Kiik. "Teataja püüdis ise sinna sisenada, kuid suitsu oli nii palju, et see tal ei õnnestunud." 

Kiik lisas, et ligi veerand tunniga kohale jõudnud Suure-Jaani komando päästjad sisenesid kohe ridaelamuboksi, kust tõid paari minutiga välja kannatanu.

"Kahjuks osutus leitud vanem naisterahvas hukkunuks," kõneles Kiik. "Korteris põlesid voodi, madrats ja nende ümbruses sein ja põrand, mis kiirelt kustutati. Elamisest ei leitud töökorras suitsuandurit, mis oleks tulekahjust varakult märku andnud ning loonud võimaluse elu päästa."

Naabrite sõnul oli tegemist üksi elava 74-aastase pensionäriga, kes palju ringi ei liikunud. Esialgsetel andmetel sai põleng alguse küdevast ahjust. Toast põleng edasi ei levinud ning põlemiskahjustusi sain ainult üks korter.

Kiik nentis, et alanud aasta poolteise nädalaga on tulekahjudes hukkunud juba kolm inimest.

"Päästjad kutsuvad inimesi üles oma suitsuandurite töökorras olekut kontrollima ja aegsasti vahetama seadme patarei," toonitas Kiik. "See on teie odavaim elukindlustus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles