VAATA OTSEÜLEKANNET Raamatukogude aasta algab ühise ettelugemisega

Margus Haav
, reporter
Copy
Raamatukogude aasta avatakse kolmapäeval kell 11.55 Tarvastu raamatukogus.
Raamatukogude aasta avatakse kolmapäeval kell 11.55 Tarvastu raamatukogus. Foto: Marko Saarm

Raamatukogude aasta avatakse kolmapäeval kell 11.55 Tarvastu raamatukogus. Kell 12.12 asutakse seal ette lugema katkendit enim laenatud Eesti autori ilukirjandusteosest täiskasvanutele. Enim laenatud teos oli möödunud aastal Mudlumi "Mitte ainult minu tädi Ellen".  

Aastat korraldava kultuuriministeeriumi teatel on kõige aktiivsemad ettelugemise korraldajad maakondadest Viljandimaal, Saaremaal ja Põlvamaal.  

Ettelugemisi on oodata kirjanikelt, näitlejatelt, kultuuritegelastelt, vallajuhtidelt, raamatukogude sõpradelt, lastelt, õpetajatelt, pastoritelt ja ka ajaloolistelt tegelastelt. Mitmes kohas loetakse ette väljaspool raamatukogu. Näiteks Tartu keskraamatukogu korraldab ettelugemise Raekoja platsil ja turuhoones. Jõhvis loeb katkendi Mudlumi teosest ette Mihkli kiriku koguduse õpetaja Peeter Kaldur ning sellest tehakse happening. Jüris planeeritakse kultuurikeskuse ja raamatukogu koostöös ettelugemist džiibist, mis hakkab kihutama Aafrikasse.

Eestis tegutseb üle 800 rahva-, kooli-, teadus- ja erialaraamatukogu, millest 521 on rahvaraamatukogud, 315 kooliraamatukogud ja 39 teadus- ja erialaraamatukogud. Iga teine Eesti elanik on raamatukogu lugeja, aastas tehakse 13 miljonit laenutust ning ligi 7 miljonit raamatukogu külastust ja üle 8 miljoni virtuaalkülastuse.

Vaata otseülekannet avamiselt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles