Ugalas algasid Taago Tubina uue lavastuse proovid

Sakala
Copy
"Arsti" peaosas on laval Ugala teatri juht Garmen Tabor.
"Arsti" peaosas on laval Ugala teatri juht Garmen Tabor. Foto: Silver Kaljula

Uus aasta algas Ugala teatris uute proovidega. Proovisaali jõudis esimesele lugemisele Robert Icke’i "Arst", mille toob lavale Taago Tubin. Esietendus on planeeritud 19. märtsiks teatri suurde saali. 

"See on briti näitekirjaniku ja lavastaja Robert Icke’i 2019. aastal kirjutatud väga vaba adaptsioon kuulsast näidendist "Professor Bernhardi" (Arthur Schnitzler, 1912 – toimetus)," rääkis teatri turundus- ja avalike suhete juht Kätlin Sumberg. "Loo peategelaseks on kliiniku juhataja doktor Ruth Wolff, kelle elu pöördub pea peale, kui ühest argisena tunduvast vahejuhtumist saab alguse vastasseis arstieetika ja usuliste veendumuste vahel ning konflikt võtab kiiresti nõiajahi mõõtmed."

Peaosas on laval Garmen Tabor, teistes osades on Tanel Ingi, Andres Tabun, Tanel Jonas, Vallo Kirs, Lauli Koppelmaa, Terje Pennie, Johanna Vaiksoo (Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia), Vilma Luik, Ilo-Ann Saarepera ja Rait Õunapuu.

"Arst" (originaalpealkirjaga "The Doctor") toodi esimest korda lavale 2019. aasta suvel Londonis ning sai kohe suure tähelepanu ja menu osaliseks. Üsna pea pidi see aga pandeemia tõttu jääma pikemale mängupuhkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles