Sakala keskuses saab ette registreerimata vaktsineerida

Margus Haav
, reporter
Copy
Sakala keskuse vaktsineerimispunktis on hea võimalus vaktsiini saada.
Sakala keskuse vaktsineerimispunktis on hea võimalus vaktsiini saada. Foto: Ain Liiva

Viljandi linnavalitsuse ja haigla koostöös saab igal jaanuarikuu teisipäeval ja kolmapäeval Sakala keskuses eelregistreerimiseta vaktsineerida. Süstitakse esimese korruse jalutussaalis kella 16–19 ning teha saab nii esimesi, teisi kui tõhustusdoose.

Lisaks teisipäevadele ja kolmapäevadele saab linnavalitsuse teatel haigekassa toel ette registreerimata vaktsineerida Sakala keskuses ka sel ja järgmisel laupäeval, 15. ja 22. jaanuaril kella 10–14.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on Sakala keskuses vaktsineerimispunkti avamine hea vaktsiinisaamise võimalus.

"Oleme koos Viljandi haiglaga püüdnud muuta vaktsineerimise inimestele võimalikult mugavaks ja lihtsasti kättesaadavaks. Arvestades talviseid ilmaolusid otsustasime tuua vaktsineerimise Vabaduse platsilt Sakala keskusesse, et inimestel oleks soojem ja mugavam oma süstimise korda oodata," ütles linnapea. "Nüüd on aga linlaste ja miks mitte ka linnas omi asju ajavate inimeste kord sellest võimalusest kinni haarata. Kutsungi inimesi üles oma sõpru ja tuttavaid sellest võimalusest teatama, et info jõuaks kõigini, kes end vaktsineerida soovivad."

Sakala keskuses on vaktsineerimiseks saadaval kolm vaktsiini: Pfizer, Moderna ja Janssen. Tõhustusdoose tehakse Pfizeri ja Moderna vaktsiiniga, sõltumata sellest, mis vaktsiiniga on tehtud eelmised doosid.

Tõhustusdoosiga vaktsineerimiseks peab olema Pfizeri, Moderna ja Astra Zeneca puhul eelmisest doosist möödas kolm kuud ning Jansseni vaktsiini puhul kaks kuud.

Tõhustusdoose ei tehta 12–17-aastastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles