Jaak Joala kuju rajajate meelest püüavad linnajuhid taiest salaja peita

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi linnavalitsus otsustas, et Jaak Joala kuju tuleb praegusest asukohast ära viia. Kuju teisaldatakse jaanuari jooksul.
Viljandi linnavalitsus otsustas, et Jaak Joala kuju tuleb praegusest asukohast ära viia. Kuju teisaldatakse jaanuari jooksul. Foto: Marko Saarm

Linnajuhtide otsus viia Jaak Joala kuju garaaži varjule pahandab skulptuuri loojaid ja paneb neid arvama, et linnavalitsus tegutseb nende selja taga ega kutsu neid isegi läbirääkimistele. Linnapea meelest pole aga enam millegi üle läbi rääkida.

Viljandi linnavalitsus otsustas esmaspäeval, et Jaak Joala kuju tuleb praegusest asukohast ära viia ja seda tuleb teha jaanuaris. Eelmise aasta lõpul käisid novembris linnavolikogu esimeheks saanud Helmen Kütt ja linnapea Madis Timpson Jaak Joala lese Maire Joala jutul. Nagu kohtumisel selgus, on Maire Joala endiselt seisukohal, et laulja monument erineb sellest, millele tema oli oma nõusoleku andnud, ning sellisel kujul seda eksponeerida ei tohiks.

Nii linnapea kui linnavolikogu esimees on seisukohal, et linnavalitsusel ei sobi hakata laulja lesega kohut käima, ning seepärast viiakse kuju Posti tänava pargist ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles