Lume tootmine tõi üüratu elektriarve, jää hoidmise hind veel selgub (4)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Laienenud ja kõrgemaks tehtud mäega Viljandi lumepark on tänavu talvel olnud väga populaarne ja kuigi detsembrikuine elektriarve tõi ehmatuse, toimetab park praegu endist viisi edasi ning plaanib talvelusti pakkuda kevadeni.
Laienenud ja kõrgemaks tehtud mäega Viljandi lumepark on tänavu talvel olnud väga populaarne ja kuigi detsembrikuine elektriarve tõi ehmatuse, toimetab park praegu endist viisi edasi ning plaanib talvelusti pakkuda kevadeni. Foto: Elmo Riig

Samasugust hämmastust, nagu on olnud eraisikute näol oma detsembrikuist elektriarvet nähes, on märgata ka ettevõtjate ilmes. Viljandi lumepark sai eelmise aastaga võrreldes ligi neli korda suurema arve ning jäähallis ollakse peatseks ehmatuseks valmis.

«Meil ei ole praegu sellist käivetki, et seda maksta,» lausus Viljandi lumepargi juht Mart Kaas 7400 euroni küündiva arve kohta. Ta rääkis, et tulu saab park piletimüügist ja on ka toetajaid, kuid on vahe, kas arve on 1400 või 7400 eurot. Ta oli läinud kuu arveks prognoosinud 2500–3000 eurot, ent kuna fikseeritud paketi kehtima hakkamine lükkus jaanuari, tuli arve nii suur, et seda nähes ei osanud Kaas esiti midagi mõelda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles