Karol Mets siirdub Bulgaariast Šveitsi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Karol Mets on Eesti koondises keskkaitsjana tegutsenud juba hulk aastaid.
Karol Mets on Eesti koondises keskkaitsjana tegutsenud juba hulk aastaid. Foto: Jonathan Moscrop

Šveitsi jalgpalli kõrgliiga liider FC Zürich teatas, et võistkonnaga liitus Viljandist pärit Eesti koondislane Karol Mets.

Sügisel Bulgaaria klubisse Sofia CSKA siirdunud Metsa hooaeg jätkub Šveitsi kõrgliigas. Ta sõlmis FC Zürichiga lepingu 2024. aasta suveni.

Šveitsi klubi spordidirektor Marinko Jurendic teatas, et meeskond sai juurde füüsiliselt tugeva keskkaitsja, kellel on ka rahvusvahelisel tasandil kogemust. Jurendic avaldas lootust, et Metsa iseloom ja agressiivsus tugevdavad Zürichi meeskonna kaitset.

Karol Mets mängis enne Sofiasse siirdumist aasta aega Saudi Araabia klubis ning tunnistas, et kaotas seal mängijana taset ja enesekindlust. Ehkki lepingu järgi oleks Mets pidanud Al-Ettifaqi klubis jätkama, leppisid mängija ja klubi, et nende teed lähevad lahku.

Sofias suutis Mets mängida end põhikoosseisu ning ütles hiljem Eesti ajakirjandusele, et huvi tema vastu on Euroopas kasvanud.

Karol Mets alustas karjääri Viljandi Tulevikus, kust ta 2011. aastal FC Florasse siirdus. Välismaa klubidest on ta varem esindanud Stravangeri Vikingit (Norra), NAC Bredat (Holland), AIK-d (Rootsi) ja Al-Ettifaqi (Saudi Araabia).

Zürich hoiab Šveitsi kõrgliigas liidrikohta, edestades kaheksa punktiga konkurente Young Boysi ja FC Baselit. Zürich on 12-kordne Šveitsi meister, aga viimane tiitel pärineb 2009. aastast.

Aasta eest mängis Karol Mets Saudi-Araabia klubis, aga sealne mängustiil talle ei istunud..
Aasta eest mängis Karol Mets Saudi-Araabia klubis, aga sealne mängustiil talle ei istunud.. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles