Maskist keeldunud süüdistatava istung lükkus edasi

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Esimesed kolm korda on istungi pidamine läinud eri põhjusel vett vedama ning kohus proovib asja arutama asuda paari nädala pärast.
Esimesed kolm korda on istungi pidamine läinud eri põhjusel vett vedama ning kohus proovib asja arutama asuda paari nädala pärast. Foto: Marko Saarm

Politseiniku ähvardamise eest kohtu alla oleva mehe juhtumit ei saanud kolmandalgi katsel arutama hakata, sest videosilla teel istungil osaleva kannatanuga polnud korrektset ühendust.

Politseiniku elektrišokirelvaga ähvardamise eest kohtu alla antud mehe avaistung teisipäeval jäi ära, sest ta ei tulnud kohtusse, kolmapäeval toodi ta kohale, aga istung jäi ikka ära, sest ta keeldus maskist ning saadeti kohtu korraldustele allumatuse eest 24 tunniks arestikambrisse.

Reedel tehti istungi alustamiseks uus katse ja süüdistatav oli maski kandes ka kohal, kuid kohus asja arutada ei saanud, sest videosilla teel ei olnud tehniliste viperuste tõttu võimalik kannatanuga ühendust saada. Ühendus oli küll olemas ja pooled kuulsid üksteist, kuid kohtusaalist ei olnud võimalik kannatanule edastada videopilti. Seadus näeb ette, et otseülekande teel istungil osalemiseks peavad osapooled olema üksteisele nii kuulda kui ka näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles