PÄEVA INTERVJUU ⟩ Robert Kõrvits: Viljandi on linn, kus ka mittemidagitegemine tundub sisukas

Üllar Priks
, reporter
Copy
Raadiohääl Robert Kõrvits on ka ise aktiivne rokkmuusik ja kuulub bändi Dead Furies ridadesse.
Raadiohääl Robert Kõrvits on ka ise aktiivne rokkmuusik ja kuulub bändi Dead Furies ridadesse. Foto: Maris Savik

Viljandimaa rokisõbrad võivad lõpuks näpud püsti lüüa: juba aastaid ainukese kodumaise raadiojaamana rasket muusikat populariseerinud Rock FM laiendas leviala ning on alates esmaspäevast kenasti kosta ka Suure-Jaanis, Hallistes ja Abjas. Sel puhul ajasime juttu Rock FM-i hommikuprogrammi juhi Robert Kõrvitsaga.

Viljandit teatakse ikka rohkem kui perifeeriat, kus kõlab torupill ja kus sündisid üheksakümnendate veidraimad päkapikudiskopundid. Isegi oma estraadi-iidolit Jaak Joalat hoiame kastis. Robert Kõrvits, mis andis julguse arvata, et siin ka rokihuvilisi kodanikke võib leiduda?

2018. aasta 14. aprilli hilisõhtul seisin Viljandi Lennukitehase ees. Seal hämaras oli üks neljakümnendates mees, kes kurtis teisele: "Pagana Kiviberg on Viljandist folgilinna teinud. Tegelikult on minu lemmikansambel 1987. aastast Slayer, aga keegi mu sõpradest ei usu mind, sest olen Viljandist." See filmilik monoloog jäi kummitama. Tegelikult ju on Viljandis tehtud rokiklubisid ja -festivale. Mitte liiga pika elueaga, aga ju see keskkond ja Viljandi tuttavad tekitavad tunde, et linn on kultuuriliselt laiema spektriga kui ainult folk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles